DIY

Muistikirja voi muuttaa elämäsi

27.2.2016
muistikirja

Tuntuuko elämä harmaalta tai merkityksettömältä? Eikö aikaa jää sellaisiin asioihin, joista todella nautit? Unohteletko tärkeitä asioita? Tuhlaatko aikaa vääriin asioihin? Kaipaatko elämään lisää luovuutta? Haluatko päästä tavoitteisiin? Onko elämäsi täynnä keskeneräisiä asioita? Ota avuksesi muistikirja ja elämäsi voi muuttua juuri sellaiseksi kuin haluat.

Kuulostaako uskomattomalta? Ei se ole. Idea perustuu kirjoittamiseen ja siihen, kuinka ajatukset muovautuvat kirjoittaessa. Olet ehkä jo kuullut termin ´bullet journal´. Jos et ole, katso seuraava video, niin saat kiinni ajatuksesta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan bullet journal on vain tehtävälistoja ja muistiinpanoja, mutta muistikirjan avulla elämä voi muuttua merkitykselliseksi. Aloittaminen on yksinkertaista: etsi itsellesi muistikirja ja kynä. Valitse muistikirja kuitenkin huolella, jotta sitä on mukava käyttää. Muistikirja voi olla myös kirjamallinen kalenteri tai vaikka ruutuvihko. Oli valintasi mikä tahansa, yritä valita kuitenkin sellainen, mikä kestää käyttöä ja mitä haluat käyttää. Kirjoita asioita, joita haluat lukea myöhemminkin. Tee kirjastasi oman näköisesi ja itseäsi puhutteleva. Kirjoita itsellesi. Samalla voit kehittää luovuuttasi.

Tiesitkö, että jonkin tavan muuttaminen vaatii 40 päivää toistuvaa harjoittelua. 90 päivässä uusi tapa vahvistuu ja vaatii 120 päivää, jotta tapa on osa sinua. 1000 päivän harjoittelun jälkeen voit hallita tavan mestarillisesti. Muistikirja toimii apunasi kun seuraat kehitystäsi. Muistikirjaan voi tehdä omat sivut erilaisten päivittäin tehtävien asioiden seuraamiseen, viikottain ja vaikka kuukausittainkin. Päivittäislista voisi pitää sisällään esimerkiksi Kylmä suihku -haasteemme (+kaikki tulevat haasteet, jotka esittelemme), asunnon tuulettaminen, vitamiinien ottaminen, hampaiden lankaaminen… Mikä tahansa, mistä haluat tehdä päivittäisen tavan tai mistä yrität luopua, kuten vaikka esimerkiksi tupakointi. Viikottaislistassa on viikottain muistettavat asiat jne. Vai mielikuvitus on rajana mihin kaikkeen muistikirjaa voi käyttää.

Uskalla unelmoida. Kirjoita ylös mitä elämältä haluat ja millaiseksi haluaisit kehittyä. Määrittele tavoitteita ja välitavoitteet ja ala elää elämääsi seuraten omaa kehitystäsi. Kaikki perustuu kirjoittamisen taikaan. Asiat alkavat tapahtua, kun ne kirjoittaa ylös. Älä ota kuitenkaan liian vakavasti, vaan nauti elämästä ja löydä ilo.

”Kaikki lopputulokset ovat saavutuksia huolimatta siitä ovatko ne onnistuneita vai epäonnistuneita.”

Muistikirja ja 31 vaihetta luovuuden löytämiseen

 1. kirjoita tehtävälista
 2. kanna muistikirjaa mukanasi kaikkialla
 3. kirjoita käsin
 4. vietä aikaa tietokoneella niin vähän kuin mahdollista
 5. ajattele asioita itsesi ulkopuolelta
 6. lakkaa ”ruoskimasta” itseäsi
 7. pidä taukoja, elämä ei ole suorittamista
 8. opettele tuntemaan itsesi, älä vain luule tuntevasi äläkä ainakaan luota siihen, mitä muut sanovat sinun olevan
 9. kuuntele uutta musiikkia
 10. ole avoin, kaikki on mahdollista
 11. ympäröi itsesi luovilla ihmisillä
 12. pyydä palautetta
 13. tee yhteistyötä
 14. älä lannistu
 15. harjoittele, harjoittele, harjoittele
 16. anna itsellesi lupa tehdä virheitä
 17. mene paikkaan, jossa et ole ennen käynyt
 18. katso elokuvia, joista et tiedä mitään
 19. ole kiitollinen
 20. lepää paljon
 21. uskalla ottaa riskejä
 22. riko sääntöjä
 23. tee enemmän asioita, joista tulet onnelliseksi
 24. älä pakota
 25. tee vähemmän niitä asioita, mitä nyt teet paljon
 26. suunnittele
 27. älä yritä olla täydellinen
 28. kirjoita ideat muistiin
 29. siivoa ympäristösi
 30. pidä hauskaa
 31. tee jotain valmiiksi

”Pysymällä sellaisina kuin olemme, meistä ei voi tulla sitä mitä haluamme olla.”

Joko käytät muistikirjaa tai kalenteria? Aiotko kokeilla bullet journalia? Jos tämä on tuttu juttu, jaa parhaat ideasi Triben Facebook-sivulla

Saatat tykätä myös näistä

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje