Elämäntapa

Kylmä suihku kaunistaa

25.2.2016
Wim Hof Becoming the iceman Kylmä kaunistaa

Wim Hof – Becoming the Iceman. Klikkaa AdLibrikseen.

Nyt me sen aloitamme. Esittelemme erilaisia 30 päivää kestäviä haasteita, joilla voit kehittää itseäsi ja joilla on terveys- ja/tai ympäristövaikutuksia. Ensimmäinen haasteemme on ottaa päivittäin kylmä suihku. Innoittajanamme tähän haasteeseen toimii Wim Hof, jolla on uskomaton kyky kestää kylmää. Wim Hof, lempinimeltään “Iceman” on 1959 syntynyt hollantilainen mies, joka jo nuorena poikana juoksenteli pakkaslumessa ilman kenkiä. Kuitenkin hänen maineensa on pitkälti viimeisten vuosikymmenten ajalta tehtyjen uskomattomien tempausten ansiota. Lähestulkoon kaikki ennätykset, mitkä liittyvät jäähän, lumeen tai ylipäänsä kylmyyteen, liittyy tavalla tai toisella Wim Hofiin. Uskomattomista saavutuksista kertoo 21 Guinnessin maailman ennätystä. Hän itse kertoo metodinsa perustuvan äärimmäiseen keskushermoston hallintaan jota hän myös opettaa nimeään kantavissa seminaareissa. Suosittelemme tutustumaan hänen kirjaansa, missä hän kertoo kansantajuisesti, kuinka kuka tahansa voi hallita kehoaan paremmin ja sitä kautta parantaa terveyttään.

Vaikka ensimmäinen haasteemme voi tuntua liian rajulta, älä peräänny vielä. Tähän haasteeseen on helpohko totuttaa itseään, vaikka olisitkin vilukissa. Sitä paitsi kylmä suihku vaikuttaa kehoon myönteisesti.

Jos olet jo tottunut avantouimari, tiedät kuinka kylmä vesi virkistää kehoa. Kylmä suihku on myös hyväksi iholle. Kuuma kylpy poistaa ihon pinnalta suojaavaa rasvakerrosta, iho kuivuu ja lisäksi kuuma vesi veltostuttaa ihoa. Etenkin atoopikkojen kannattaa suosia kylmällä vedellä peseytymistä. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset ja estää likaa ja bakteereja tunkeutumasta huokosiin. Kylmä vesi myös sulkee hiustenpesun jälkeen hiussuomut, joten hoitoainetta ei välttämättä edes tarvitse käyttää, sillä hiukset siloittuvat ja muuttuvat kiiltäviksi ihan pelkällä kylmällä vedellä. Hoitoaineet sitä paitsi sisältävät erilaisia silikoniyhdisteitä, mitkä kerääntyvät paitsi hiusten pintaan, myös tukkivat viemärin. Kuuma suihku suoraan päälaelle voi aiheuttaa kaljuuntumista, joten kylmää vettä kannattaa suosia hiusten pesussa.

Kylmä suihku saattaa auttaa laihtumaan, sillä se aktivoi kehon ruskeaa rasvaa!

Aloita totuttelu kylmällä vedellä peseytymiseen pikku hiljaa. Laske suihkuveden lämpötilaa asteittain siten, että voit peseytyä aina vain viileämmällä vedellä. Tarkoitus ei ole hytistä kylmän suihkun alla, vaan kukin voi toteuttaa haasteen kyvyilleen sopivalla tavalla. Helpointa on huuhdella vain hiukset kylmällä vedellä, kokeneempi tai uskaliaampi huuhtelee itsensä kokonaan kylmällä vedellä peseytymisen päätteeksi. Kylmä suihku aiheuttaa pienen shokkireaktion, jolloin syke nousee, verenkierto ja hapenottokyky paranee. Kylmä suihku antaa siis mukavan ja terveellisen energiaboostin aamuun. Kylmä suihku vilkastuttaa myös aineenvaihduntaa.

Aloita haaste jo tänään ja jatka 30 päivän ajan tai niin kauan kuin haluat. Huomioi haasteen aikana tapahtuvat muutokset kehossa, ihossa, hiuksissa ja mielessä. Kerro edistymisestäsi Triben Facebook-sivulla!

Ja ympäristö kiittää, sillä veden lämmittämiseen kuluu hyvin paljon energiaa. Myös veden kulutus laskee ja lyhyempien suihkuhetkien ansiosta jää aikaa johonkin muuhun iloa tuottavaan asiaan!

Saatat tykätä myös näistä

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje