Keho ja Mieli

Ihonhoitotuotteet ruokakaapista

17.8.2015
ihonhoitotuotteet

Tiesitkö, että kaikki tarvitsemasi ihonhoitotuotteen löytyvät ehkä ruokakaapistasi? Iho on ihmisen suurin elin, joka suojaa kehoa ulkoa tulevilta uhkatekijöiltä kuten säteilyltä, mikrobeilta ja kemikaaleilta. Muita ihon tehtäviä ovat mm. lämmönsäätely ja tuntoaistimus. Ihon suoja kemikaaleja vastaan ei ole loputon, mutta terve, kimmoisa ja luonnollisesti kostea iho antaa paremman suojan kuin kuiva, halkeillut tai infektoitunut iho. Oletko huomannut kuinka helposti iho kuivuu, hilseilee tai sille ilmestyy ihottumaa? Ihon jatkuva peseminen, hankaaminen ja rasvaaminen teollisella kosteusvoiteella saa ihon helposti epätasapainoon, jolloin sen normaali ja luonnollinen uudistuminen ja suoja heikkenevät.

Luonnonmukaiset ja parhaat ihonhoitotuotteet ovat yllättävän yksinkertaisia aineksia. Vaikka kosmetiikkateollisuus yrittää uskotella, että valmistamansa ja markkinoimansa ihonhoitotuotteet ovat juuri sinun iho-ongelmiin oikea ratkaisu, ovat tuotteet täynnä kemikaaleja, joiden yhteisvaikutuksesta ei ole varmaa tietoa. Emme tiedä kuinka paljon noista aineista imeytyy ihon läpi verenkiertoon ja mitä ne aiheuttavat kerääntyessään vaikkapa maksaan. Kuinka paljon kosmetiikassa käytetään edelleen ns. horminihäiritsijöitä? Ja millainen ongelma tuo valtava kosmetiikkapurkkivuori on luonnolle? Entäpä kuinka paljon kosmetiikassa käytetyt aineet rasittavat vedenpuhdistamoita? Jääkö meidän talousveteen jäämiä? Näihin kysymyksiin minulla ei ole antaa vastauksia. Etsin tietoa itsekin vielä. Mutta hyvä kysymys itselle esitettäväksi on, että söisitkö esimerkiksi iholle levittämääsi ihanaa ja ylellistä kosteusvoidetta tai joisitko kasvovettäsi?

Tiedostava henkilö hoitaa ihoaan samoilla aineksilla, joilla valmistaa ateriansa. Laadukas öljy sopii yhtä hyvin ihon kosteuttamiseen ja puhdistamiseen kuin salaattikastikkeeseen. Öljyyn kastetulla vanulapulla voi poistaa meikinkin. Öljypurskuttelu puhdistaa myös hampaat ja hoitaa ikeniä. Kahvinporo-kookosöljyseoksella voi kuoria koko kropan kasvoja myöten ja lopputuksena saa pehmeän ja kauniin sävyisen ihon. Kofeiinin myös ulkoisesti käytettynä sanotaan vilkastuttavan ihon verenkiertoa ja auttavan siten selluliitin vähentämiseksi. Myös lämmitetyllä öljyllä hieromisella sanotaan olevan selluliittiin tehoava vaikutus. Hunaja toimii huulivoiteen korvikkeena pehmentäen rohtumia. Kaurahiutaleita ja ruisjauhoja voi käyttää kuivashampoona ja tummahiuksinen värjää kuivashampoonsa tummalla sokerittomalla kaakaojauheella. Ruokasoodaa sekoitettuna lämpimään veteen sopii hiustenpesuaineeksi ja etikka huuhteluaineeksi. Kananmunapesulla saa hiuksiin kuohkeutta. Suolaliuoksella saa rakennetta ja pysyvyyttä kampauksiin. Vaihtoehtoja on loputtomiin. Eikä vesi ole vähäisin puhdistustuote. Pelkällä vedelläkin voi pestä käyttämättä saippuaa tai shampoota lainkaan!

Yhtäkkinen muutos voi tuntua rajulta ja iho usein reagoikin epämiellyttävällä tavalla kauneudenhoitorutiinien muuttumiseen. Maltti on kuitenkin valttia tässäkin asiassa ja ennen pitkää ihon terve tasapaino löytyy. Samojen aineiden käyttäminen ravintona ja kauneudenhoidossa on paitsi taloudellista ja ekologista, säästää se myös kaappitilaa!

Mitkä ovat sinun luonnonmukaiset kauneusvinkkisi?

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje