Keho ja Mieli

Itsehoitoharjoitus: korvat

9.12.2014
Korvien rummutus

Terveenä pysyminen ja sairauksista paraneminen on monien asioiden summa. Yhtä ainoaa oikeaa ja kaikille sopivaa tapaa edistää ja säilyttää terveyttään on vaikeaa todeta. Uskon kuitenkin, että huolimatta perimästä, ympäristöstä ja muista olosuhteista jokainen länsimainen ihminen voi vaikuttaa itse paljon terveyteensä käyttämällä asiantuntijoiden apua lääkäreistä kuppareihin sekä kiinnittämällä huomiota elintapoihinsa, muuttamalla tarvittaessa niitä ja hoitamalla itseään erilaisilla keinoilla ja menetelmillä. Omassa työssäni akupunktiohoitajana ja hierojana ihmiset kysyvät melkein poikkeuksetta aina hoidon päätteeksi kuinka he voisivat itse hoitaa itseään. Turvallisia ja toimivia itsehoitoharjoituksia löytyy roppakaupalla niin yksittäisiin ja pieniin akuutteihin vaivoihin kuin myös kokonaisvaltaiseen hyvinvonnin edistämiseen. Poimin muistikirjoistani, erilaisista oppaista ja mieleni perukoilta itse testaamiani ja minulle sekä monille muille hyväksi havaitsemiani itsehoitoharjoituksia ja laitan niitä täällä jakoon ohje kerrallaan. Pyrin löytämään jokaiselle jotakin.

Tässä kaksi helppoa ja nopeaa itsehoitoharjoitusta, mitkä vaikuttavat korviin. Korvat vastaanottavat ärsykkeitä jatkuvasti, joten korvatkin tarvitsevat lepoa. Varmaan jokaisella on joskus ollut jokin korviin liittyvä ongelma. Olet saattanut kärsiä korvatulehduksista, tinnituksesta, korvakivuista, kuulon alenemisesta jne. Kuulo on kuuleville tärkeä aisti ja sen häiriintyminen on todella epämiellyttävä ja jokapäiväiseen elämään vaikuttava asia. Korvassa sijaitsee myös ihmisen tasapainoaisti, joten korvan ongelmat voivat häiritä myös tasapainoa. Toisin sanoen, korvien terveys on tärkeää. Voit vaikuttaa siihen esimerkiksi näillä kahdella harjoituksella. Molemmat harjoitukset vievät vain hetken ja ovat helposti toteutettavissa. Ensimmäinen itsehoitoharjoitus stimuloi ja rauhoittaa sisäkorvia. Toinen itsehoitoharjoitus vaikuttaa koko kehoon!

Korvien rummutus

  • Aseta etusormesi korvan etupuolella sijaitsevalle pienelle läpälle ja paina sitä hellästi korvaan päin niin, että suljet sillä korvakäytävän. Tee tämä siis molemmille korville yhtä aikaa.
  • Taputtele etusormen kynttä keskisormen päällä. Taputtele tasaisella rytmillä. Alkuun päästyäsi rytmin hallitseminen helpottaa. Tarkoituksena olisi kuulla metallista rummutusta.
  • Rummuttele parisen kymmentä kertaa molemmin puolin samaan aikaan. Pidä rytmi tasaisena ja hitaana.
  • Pidä tauko ja toista rummuttele vielä muutaman kerran.

Tämä itsehoitoharjoitus olisi parasta tehdä aamuisin. Tällä on hoidettu useita korvien ongelmia. Itse rummuttelin korviani, kun kärsin poskiontelotulehduksen aikana korvien huminasta, mikä haittasi myös keskittymista ja ajattelua. Ajoittain se helpotti kokonaan ja sain ajatukseni kulkemaan ilman häiriöitä. Jos käytät tätä harjoitusta hoitamaan jotakin vastaavaa korvaongelmaa, tärkeää olisi toistaa se säännöllisesti. Harjoituksen voi toistaa useita kertoja päivässä, varsinkin jos sinulla on jokin korvaongelma. Harjoituksella voi myös ennaltaehkäistä korvaongelmia.

Korvien hieronta

  • KorvatKäytä etusormeasi ja peukaloa ja ota tiukka ote korvannipukasta tai korvalehden alaosasta. Voit ottaa samaan aikaan kiinni molemmista korvalehdistä tai tehdä harjoituksen erikseen molemmille korville. Hiero korvalehdet reunoja pitkin pienin pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin ja takaisin ylhäältä alaspäin. Hiero aina yhtä kohtaa n. 15 sekuntia.
  • Hiero sitten etusormen päällä korvalehden sisempiä  osia hellästi pyörivin liikkein 15 sekuntia/kohta.
  • Hiero sitten kämmeniä yhteen niin, että ne lämpenevät ja aseta ne kupeiksi korvien päälle. Hengitä syvään ja tunne käsistä lähtevä lämpö korvillasi.

Tämän itsehoitoharjoituksen voit tehdä muutaman kerran päivässä vaikka bussimatkan aikana. Tämä korvien hieronta hoitaa koko kehoa. Korvassa sijaitsee paljon akupunktiopisteitä, joita stimuloimalla voit vaikuttaa suotuisasti elimistösi hyvinvointiin. Korva- akupunktiossa ajatellaan korvanlehti kuin se olisi ihminen pienoiskoossa. Korvan kautta voidaan hoitaa lähes kaikkia elimistön ongelmia.

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje