Ravitsemus

Inkivääri, luonnon lääke vilustumiseen

16.9.2014
inkivääri

Ensimmäisten vilustumisoireiden ilmaannuttua nappaa kauppareissulla mukaasi pala tuoretta inkivääriä ja valmista siitä maukasta ja ravitsevaa hauduketta tai teetä. Valitse inkivääri siten, että kopautat sitä sormenpäilläsi ja kuulostele tuntuuko se ontolta. Hyvä inkivääri on kiinteä eikä ollenkaan kuiva. Huono inkivääri kuulostaa ontolta. Valitse kiinteä inkivääri. Lisää kauppalistaasi myös kanelia ja/tai pippuria sekä varmista, että kaapistasi löytyy myös intiaanisokeria, palmusokeria tai raakaruokosokeria. Jollet käytä sokeria, appelsiini tai hunaja toimii tässä ohjeessa hyvin sokerin sijaan.

Inkivääritee/hauduke

  • pala tuoretta inkivääriä
  • ripaus kanelia/pippuria tai molempia
  • 1tl Intiaanisokeria/palmusokeria/ raakaruokosokeria tai puolikas appelsiini tai loraus hunajaa
  • 2-4 dl kuumaa vettä

Kuori ja viipaloi inkivääri. Jos käytät appelsiinia makeutukseen, kuori se ja paloittele. Lisää kaikki ainekset mukin pohjalle ja kaada päälle n. 80 asteinen vesi. Anna hautua 10-20min. Siivilöi tai poimi lusikalla inkiväärin ja appelsiinin palat  pois jos ne häiritsevät juomistasi.

Tämä ohje toimii flunssan karkoitteena ja vilustumisen oireisiin  parhaiten, jos kääriydyt viltin alle hikoilemaan kuuman haudukkeen kanssa. Parhaimmat tulokset tulevat, mikäli noudatat ohjetta heti ensimmäisinä päivinä vilustumisoireiden ilmaannuttua. Näin ajat ulkoisen taudinaiheuttajan pois kehosta ja lyhennät mahdollista sairastumisaikaa. Oli kyseessä virus tai bakteeri tai ihan vaan ulkona kylmettyminen, on inkiväärihauduke kokeilemisen arvoinen. Itse pidän eniten versiosta, johon tulee appelsiini makeutusaineeksi. Se sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, millä voi olla suotuisia vaikutuksia flunssan karkoittamisessa. Kiinalaisen ravinto-opin mukaan appelsiini voitelee keuhkoja ja valmistaa kehon nesteitä. Se sopii parhaiten yskään, jossa on mukana ysköksiä.

Tämä helppo ohje pohjautuu kiinalaisen lääketieteen ravinto-oppiin. Sen mukaan inkivääri vahvistaa pernaa ja mahalaukkua sekä ohutsuolta. Perna ja mahalaukku ovat mukana huolehtimassa kehon puolustusjärjestelmästä. Ne ikään kuin muodostavat perustan sille. Inkivääri tukee ruuansulatusta. Kuivana se auttaa pernaa muuntamaan ruuan vereksi ja tuore inkivääri taas poistaa ulkoisia taudin aiheuttajia. Ohjeessa on myös sokeria tai muuta makeutusta. Makea maku hellii vatsaa ja auttaa mahalaukkua ja pernaa huolehtimaan kehon riittävästä kosteudesta. Inkivääritee auttaa myös jos vaivana on yleinen elinvoiman puute. Inkiväärin lisäksi mm. kaneli ja hunaja voimistavat ja ravitsevat kehoa ja sen puolustuskykyä. Mikäli kärsit vaihdevuosista tai sinulla on jatkuvasti kuuma, hikoilet, kasvosi ja silmäsi punoittavat, olet myös ärtyisä etkä palele, ole varovainen tämän haudukkeen nauttimisessa. Se voi lisätä näitä tulisia oireita. Silloin on turvallista jättää mausteista kaneli ja pippurit pois ja korvata ne vaikka tilkalla luomusitruunan mehua tässä haudukkeessa. Ja kuten aina – kohtuus kaikessa. Niin myös tämän terveysjuoman kohdalla.

Nautinnollista paranemista inkiväärin seurassa!

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje