Ravitsemus

Lämmin omena-inkiväärijuoma

27.11.2014

Viime joulun alla näin mukavan mausteisen omena-inkiväärijuoma -reseptin tv:stä ohimennen ja juomaa kokeiltuani siitä tuli minulle glögin korvike. Onneksi kirjoitin ohjeen muistiin, vaikkei ainesosalista pitkä olekaan. Kun Mari kirjoitti inkivääristä, luonnon lääkkeestä vilustumiseen, muistui omena-inkiväärijuoma mieleeni.

omena-inkiväärijuomaLämmin omena-inkiväärijuoma:

  • omenamehua
  • kanelitanko
  • 2cm pala tuoretta inkivääriä viipaloituna
  • sitruunaviipale tai pari

Heitä ainekset kasariin, kuumenna, siivilöi kannuun tai suoraan laseihin ja nauti. Rohkeimmat sekoittavat joukkoon tilkan miestä vahvempaa, ruokalusikallinen koskenkorvaa kuulemma puhdistaa maksaa. Joten ihan lääkkeeksi vaan.

Inkivääri myydään kaupoissa usein aika isoissa paloissa ja monella inkivääri taitaa kuivahtaa jääkaappiin koska ei oikein tiedetä mihin kaikkeen sitä voisi käyttää. Inkiväärin voi kuoria, paloitella ja pakastaa peukalonpään kokoisia paloina. Itselläni on pakastimessa minigrip -pusseissa kuorittuja inkiväärinpalasia ja niistä raastan inkivääriä milloin ruokiin, milloin salaattiin.

Yksi keino tunnistaa tuore inkivääri on napsauttaa siitä yksi uloke irti. Jos katkeamispinnassa näkyy paljon ’karvoja’ on inkivääri jo puiseva. Tuoreessakin inkiväärissä on noita ’karvoja’ vähän, mutta ne ovat lyhyempiä.

Lämmin omena-inkiväärijuoma koukuttaa hyisinä talvi-iltoina. Mikäli valmistat tätä juomaa usein, suosittelen valitsemaan kaneliksi tavallisen kanelin sijaan ceyloninkanelin, joka sisältää vähemmän kumariinia kuin yleisimmin käytetty kassiakaneli.

Kirjoittanut: Riikka Lempiäinen

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje