Ravitsemus

Mustikkamousse

6.9.2014
Mustikkamousse

Raakaa ja makeaa Karita Tykkä , Sanna Ala-SeppäläOlen vasta hiljattain kiinnostunut raakaruoasta, erään itsetehdyn välipalapatukan myötä. Olen kolunnut ympäri internettiä ruoka- ja leivontablogeja selaillen ja poiminut ylös kokeilun arvoisia reseptejä. Eräänä päivänä kulutin aikaani kirjastossa ja uutuus-hyllyssä osui silmiini Karita Tykän Raakaa & makeaa-kirja. Kirjan reseptit vaikuttivat helpoilta ja nopeatekoisilta eikä niiden tekeminen vaatisi satsausta uusiin työvälineisiin, joten lainasin kirjan.

Minulla on viharakkaussuhde banaaniin ja avokadoon. Syön kyllä molempia, mutta rajansa kaikella ja näiden kahden kohdalla se raja tulee nopeasti. Olen ollutkin erittäin yllättynyt, että Karitan mustikkamousse on noussut hetkessä suureksi herkukseni – se kun sisältää sekä banaania että avokadoa.

Kirjan ohje on neljälle, mutta vedän tämän annoksen kyllä yksinänikin.

  • 1 pieni banaani
  • 1 avokado (kypsä, jos onnistaa)
  • 2,5 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 dl mantelimaitoa/kookosmaitoa/vettä

Heitä kaikki tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa. Jäisistä mustikoista tehty mustikkamousse on ihanan kylmä jo heti, muussa tapauksessa anna viilentyä jääkaapissa. Olin itse ensimmäisen moussen kohdalla syvästi vaikuttunut siitä, miten samettisen pehmeää mustikkamousse oli. Siinä maistuu banaani ja mustikka, mutta avokadon mieto maku jää muiden alle (tämä tiedoksi niille, jotka epäröivät reseptiä kuten minäkin aluksi).

Moussea voi varioida; mustikoiden tilalle voi laittaa 1,5 dl tuoretta sitruunamehua kuten kirjassa neuvotaan. Ehkä tämä toimisi puolukoidenkin kanssa? Olisin kiinnostunut kuulemaan, mikäli kokeilet tätä mousseohjetta muilla marjoilla tai hedelmillä. Mikä toimii ja mikä kannattaa jättää kokeilematta?

Hyviä herkutteluhetkiä!

Kirjoittanut: Riikka Lempiäinen

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje