Ravitsemus

Pähkinäinen raakasuklaa

26.9.2014

Raakaa ja makeaa Karita Tykkä , Sanna Ala-SeppäläKokeilin Raakaa ja makeaa -kirjasta ensimmäisenä Gojimarjasuklaata, mutta varioin reseptiä lähemmäksi aloittelijaa: pienensin annosta sillä en ollut varma pitäisinkö edes raakasuklaasta. Myös gojimarjat olivat itselleni uusi tuttavuus, ostin niitä ensimmäistä kertaa tätä suklaata varten. Gojimarja on ollut kyllä tuttu kauppojen hyllyiltä, mutta olen ollut aina enemmän tuoreitten kotimaisten marjojen perään.

Kirjan raakasuklaaresepti oli 80 pienelle tai 40 isommalle konvehdille, mutten halunnut tehdä niin suurta määrä JOS kävisikin niin ettei suklaa maistuisi. Joten pienensin reseptin annosmääriä saadakseni koe-erän suklaata.

Oma raakasuklaaresepti menee näin:

  • 50g raakakaakaovoita
  • 50g raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • gojimarjoja, cashewpähkinöitä, rusinoita, pistaasipähkinöitä
Pähkinäinen raakasuklaa aloittelijalle.

Pähkinäinen raakasuklaa aloittelijalle

Raakakaakaovoi sulatetaan vesihauteessa, esimerkiksi pieni lasivuoka suuremman uunivuoan sisällä toimii hyvin. Kaada kuuma vesi suurempaan vuokaan ja raakakaakaovoi pieneen. Raakakaakaovoi alkaa sulaa melko nopeasti. Raakakaakaovoi on vaaleankeltaista raetta, eikä näytä lainkaan suklaiselta, mutta sulaessaan se alkaa tuoksua huumaavasti suklaalta.

Lisää joukkoon raakakaakaojauhe, kookosöljy, suola ja hunaja. Sekoita kunnolla ja lisää vasta sitten pähkinät ja marjat. Lusikoi suklaata esimerkiksi silikonisiin muffinssivuokiin, mutta täytä muffinssivuoat vain puolilleen, jottei pähkinäsuklaapaloista tule liian paksuja. Tällä määrällä täyttää noin 6-8 muffinssivuokaa. Laita suklaat jääkaappiin jähmettymään.

Kun raakasuklaa on jähmettynyt (siihen ei mene itse asiassa kauaa, mutta maut paranevat jos suklaata ei ahmita vielä ensimmäisenä päivänä), lohko palaset pienemmiksi jos haluat.

Raakasuklaan maku muistuttaa tummaa suklaata, mutta se on ’pehmeämpi’ – vähemmän kitkerä. Näistä suklaista pitivät myös perheemme 3- ja 4-vuotiaat, jotka toimivat koemaistajina. Annos oli sopivan kokoinen aloittelijalle, joka epäili suklaiden jäävän syömättä, mutta loppujen lopuksi nämä hupenivat nopeasti. Uuden annoksen valmistaminen ei ole hankalaa, sen tekeminen vie noin 15 minuuttia + jääkaapissa seisottaminen.

Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan kuumentamattomasta kaakaosta. Suklaaseen käytettävä raaka kaakao sisältää kivennäis- ja hivenaineita, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kaliumia. Raakasuklaa ei myöskään sisällä maitoa, valkoista sokeria eikä lisäaineita. Se tuntuu vähentävän makeanhimoa, joten muiden herkkujen käyttö jää vähemmälle. Raakasuklaata ei myöskään tarvitse syödä suuria määriä, sillä jo pienempi pala riittää makeannälän tyydyttämiseen. Raakasuklaa voi piristää vaikutus, joten sitä ei kannata kokeilla iltapalan yhteydessä. Sen sijaan raakasuklaa sopii hyvin aamupalan kruunuksi tai välipalalla nautittavaksi.

Kirjoittanut: Riikka Lempiäinen

Voit ostaa Raakaa ja Makeaa kirjan edullisesti CDON.fi kautta

Saatat tykätä myös näistä

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti

Jatkamalla tällä sivustolla hyväksyt evästeet Lisätietoja

Tribe.fi käyttää evästeitä joka mahdollistaa sisällön personoinnin, tilastoinnin ja mainoksien esittämisen sivustolla.

Sulje